hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BDDK'dan riskli yapılar için yeni karar!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Riskli yapılar için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'ndan kredi sınırı istisnası geldi. Karar, afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında kanun kapsamındaki riskli yapıları kapsıyor. Bu kişiler üzerine mevcutta kayıtlı konutu olsa bile, ilk konutunu alanların kullanabildiği kredi imkanlarından yararlanabilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Riskli yapı sahiplerine konut kredisi kullandırmada kolaylık kararı alındı. BBDK konut maliklerine yönelik kriterleri esnetti. Mevcutta ikinci kontunu alacak olanlara konut kredisi kısıtlaması var. Ağustos ayından bu yana kendisi, eşi veya 18 yaş altındaki çocuğu üzerine, halihazırda bir ev varsa ikinci ev için eskiye göre %75 daha az kredi kullanılabiliyor. Yani evin değerine göre belirlenen oranlarda daha fazla peşinat verilmesi gerekiyor.

    BDDKdan riskli yapılar için yeni karar

    Ancak yeni karar ile eğer bir konut afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında, Kanun kapsamında riskli yapı tespit edilip yıkılmış ya da yıkım kararı alınmışsa, kredide konut maliki şartı aranmayacak. Yani kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının üzerine halihazırda bir ev varsa da ilk konutunu alıyor gibi avantajlı kredi kullanım hakkına sahip olabilecekler.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow