hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Riyad neden petrol kesintisi yaptı?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dünyada enerji fiyatları hızla yükselirken Suudi Arabistan ve Rusya'dan petrol üretiminde kesinti yapma kararı geldi. Suudi Arabistan Prensi, kararın gerekçesini OPEC Zirvesi’nde anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rus gazına ve petrolüne yönelik yaptırımlar nedeniyle dünya enerji krizi yaşarken hem Rusya'dan hem de Suudi Arabistan'dan petrol üretimine yönelik karar geldi. OPEC+ Zirvesi’nde konuşan Suudi Arabistan lideri Prens Abdulaziz Bin Salman, piyasada adalet olması gerektiğine dikkat çekti. “İnsanlar bazen soruyorlar, ‘o zaman neden Suudi Arabistan'da gönüllü bir kesinti yapmak zorunda kaldınız?’ Cevabım çok basit. Bunu yapmak zorundaydık çünkü piyasa için başka bir talep, daha acil bir talep ya da OPEC+'ın yapması gereken daha acil bir piyasa beklentisi vardı.”

    Riyad neden petrol kesintisi yaptı

    Petrol Üreticileri Birliği, Avusturya'nın Viyana kentindeki buluşmasında üretim kesintilerini konu aldı. Prens Salman, piyasanın talepleri karşılanmıyor dese de petrol fiyatları beklenen kadar artmadı.

    Salman, Rusya ile ortak bir karar aldık ifadelerini kullandı. “Ancak yine, Rusya'dan meslektaşlarımızın yardımıyla yaptıklarımızın bir kısmı, Suudi Arabistan ile Rusya arasında bu konuda neler olup bittiğinin anlaşılması içindi.”
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow