hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seçim öncesi zam silahını kimler çekti?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Geçtiğimiz hafta sıkça gündeme gelmişti. Kırmızı et fiyatlarında artış durmuyor. Kırmızı et, siyaseti dizayn için yeni silah olarak mı kullanılıyor? Detayları, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, TÜKONFED Başkan Yardımcısı Mücahit Saraç ile değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Türkiye'nin gündeminde ise yükselen et fiyatları var.

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, artan et fiyatlarını konuklarıyla mercek altına aldı. Peki bu fiyatları kim ya da kimler artırıyor?

    TÜKONFED Başkan Yardımcısı Mücahit Saraç bu soruya, “Bir kartel oluşumu var zaten ticaret bakanlığının da tespit etmiş olduğu 11 tane büyük şirket bu manipülasyonu yapıyor” şeklinde yanıt verdi.

    Seçim öncesi zam silahını kimler çekti

    CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ da “Türkiye kasaplar, et ve et ürünleri esnaflarının açıklamaları var, onlar diyorlar ki; ‘spekülasyon yapılıyor, üreticiler baskılanıyor, piyasaya et arzı azaltılıyor ve etin fiyatı otomatikman yukarı çekiliyor’ diyor. Et ve Süt Kurumu kıymayı 229 liradan satıyor. Dana kuşbaşı 290 lira, pirzola ise 380 lira. Peki piyasada durum ne diye baktık, mesela Güngören’de kıyma 448 lira, Esenler’de 530 lira, yaklaşık 90 liralık bir fark var, Beylikdüzü’nde bu fiyat 540 lira ve yine kıyma Başakşehir’de 600 lira. Yani Güngören’de 448 lira olan kıyma Başakşehir’de 600 liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Seçim öncesi zam silahını kimler çekti

    Ticaret Bakanlığı da Ramazan ayından önce artan bu fiyatların önüne geçmek için denetimlerini arttırdı.

    “Lokal denetimler bu fahiş fiyatlandırmanın önüne geçer mi? Geçmiyor, neden geçmiyor? Çok basit bir şekilde söyleyeyim, Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan idari para cezalarını ödüyorlar ama ödedikleri rakamları fiyatların üstüne yansıtıyorlar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow