hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SGK borçları için yapılandırma fırsatı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair 7440 sayılı kanun Resmî Gazete’de yayımlandı. Kanuna göre 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan SGK’ya ait ödenmemiş bütün borçların gecikme ceza ve zamları hakkında yapılanma var.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sosyal Güvenlik Kurumu borçları yeniden yapılandırılıyor. 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan SGK'ya ait tüm borçlar yapılanma kapsamına alındı.

    SGK borçları için yapılandırma fırsatı

    SGK Uzmanı Emin Yılmaz yapılandırmayla ilgili detayları şu sözlerle açıkladı: “İşverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na ait borçları, primleri, işsizlik sigortasından kaynaklı primler, emeklilerin sosyal destek primine ait olan ödenmemiş olan borçları, isteğe bağlı sigortaların borç kısımları, topluluk sigortası primleri ve bunlara gecikmiş ceza ve gecikme zammı alacaklarının tamamı bu kapsam içerisine giriyor. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar başvuruların yapılması lazım. İnternet ortamında SGK'ya, vergi dairesine, ilgili kurumlara veya bizzat giderek ilgili borçların yapılandırılması söz konusu olabiliyor. 30 Haziran 2023 tarihine kadar burada ilk taksit ödemesi zaruriyeti var. 12 ay taksit, 24 ay, 36 ay veya 48 taksit, peşin ödemeye istinaden de yine rakamlar doğrultusunda gecikme faizleri ve zamlarında indirimler söz konusu olacak.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow