hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Soğandaki fahiş fiyat artışı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Sofraların olmazsa olmazlarından kuru soğanın fiyatındaki yükseliş şikayetleri beraberinde getiriyor. Peki kilosu 20 lirayı bulan soğanın bu kadar pahalıya satılmasının sebebi ne? Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir’e göre fiyatlardaki artış fırsatçılıktan kaynaklanıyor. Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Bugün kardeşlerimizin acısını paylaşmak günüyken fırsatçılık yapmak aç gözlülüktür, gözü doymazlıktır." Soğanın piyasada yeteri kadar olmadığı iddialarına tepki gösterdi, fahiş fiyat artışını fırsatçılık yapmak isteyen tüccarların aç gözlülüğünden kaynaklandığını ileri sürdü. "Depolarımızda ülkemizin tükettiğinden daha fazla soğan ve patatesimiz var. Üründe bir sıkıntı yok. Fırsatçılar bunu bir fırsat bilip, birkaç tane gözü doymayan esnafın hamleleridir bunlar." Türkiye Ziraat Odaları Birliği İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Demir, son günlerde tırmanışa geçen soğan fiyatlarını değerlendirdi. Demir, depolarda stoklanan ürünlerin satışındaki normal işleyişe dikkat çekti. "Yaz aylarında üretilen bir ürün depolara konur, ihtiyacı karşılamak için esnaflar gider ilgili kurumlardan alır üstüne üç beş kar koyup satarlar."

    Soğandaki fahiş fiyat artışı

    Demir, 1 liraya mal edilen ürünün 20 liraya satılmasında fırsatçılık ve art niyet olduğunu belirtti: "Bunu geçen yıl bizden 1 liraya aldılar 1 liraya. 1 liraya aldığınız ürünü hangi ticari ahlakla beraber hesaplama yapıyorsunuz da bunu bugün 20 liraya satıyorsunuz?"

    Demir, fahiş fiyat artışı yapanların deşifre edileceğini söyledi: "Devlet bunları yanlarına bırakmaz. Yarına bırakır ama yanlarına bırakmaz. Şimdi ilgililer gereğini yapacaklar bu fırsatçılar geçmişte deşifre olduğu gibi afişe olduğu gibi yine afişe olacaklar.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow