hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Temmuz zamlarında beklentiler ne?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon oranını yüzde 0.04 olarak açıkladı. Gözler şimdi temmuzda yapılacak olan asgari ücret, memur ve emekli zammına çevrildi. Peki uzmanların beklentisi ne? Ekonomist Muhammet Bayram yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mayıs ayı enflasyon oranları aylık 0.04, yıllık ise 39.59 olarak açıklandı. 5 aylık enflasyon oranı yüzde 15,26. Peki bu rakamlar asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına nasıl yansıyacak? Ekonomist Muhammet Bayram bu soruyu, “8550 TL olan bir asgari ücret %40 ila %45 artışla 11.000, 12.000 seviyesinde olacaktır. Zaten eski Çalışma Bakanı Vedat Bilgin de 500 dolar seviyesinde bir asgari ücret vereceğiz demişti” sözleriyle yanıtladı.

    Temmuz zamlarında beklentiler ne

    Memur maaşları için zam beklentisi hakkında da görüş belirten Bayram, “%40 veya 45 oranda memurlarımızı bir zam artışı öngörüyorum. En düşük memur maaşını daha 22.000 liralık artışın tüm memur kademelerine göre dağıtılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

    Öte yandan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak açıklanmış ama 7 bin 500'ün üzerinde maaş alanlar bu zamdan faydalanamamıştı. Bayram bu konuda da “Onlara kademeli bir şekilde zam yapılacağı şeklinde müjde verilmişti, işte bunlar daha kademeli bir şekilde zam yapılacağını, en düşük emekli maaşının 10.000 TL seviyesine geleceğinin tahminde bulunuyorum” şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow