hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ticari araçta esnafa ÖTV muafiyeti

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Taksi, dolmuş, minibüs, otobüs gibi araçlarını yenileyen esnaf, ÖTV ödemeyecek. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi. Peki, Erdoğan'ın Bursa'da müjde olarak açıkladığı ÖTV muafiyetine esnaf ne diyor? TESK Başkanı Bendevi Palandöken, kararı CNN TÜRK'e yorumladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taşımacılık yapan esnaf, aynı cins ticari aracını yenilerken ÖTV yani özel tüketim vergisi ödemeyecek. Kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şehir içi taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici işletmeciliği, kamyonla ticari yük taşımacılığı yapan esnaflarımız aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.” sözleriyle açıkladı.

    ÖTV, taksi, dolmuş, minibüs, midibüs, otobüs, çekici ve kamyonlarda yüzde 1 ile yüzde 15 arasında uygulanıyor. Tırlarda ise bu oran yüzde 4 oluyor. Örnek olarak 3 buçuk milyon liralık bir araç indirimin yürürlüğe girmesinin ardından yaklaşık olarak 125 bin lira indirimle alınacak.

    BU KARARA ESNAF NE DİYOR?

    Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kararı CNN TÜRK'e yorumladı.

    Bendevi Palandöken, “Belki hepsi yenilemeyecek ama önemli bir bölümü çünkü daha önce iki sefer daha yapıldı. Gerçekten esnaf açısından çok olumlu karşılandı. ÖTV’nin alınmaması insanları rahatlatacak, vatandaşı rahatlatacak. Doğayı kirletmeyecek, esnaf daha çok para verip almayacak.” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Palandöken, esnafın gideri azalınca vatandaşın da daha uyguna seyahat edebileceğini belirtti ve “Daha konforlu bir araç alacak, daha az yakıt yakacak. Çünkü artık teknoloji gelişiyor. Elektrikli araç alma imkanı olanlar alacak, hybrit araçları kullananlar olacak. Yani bence vatandaş da burada rahat edecek.” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow