hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TOKİ borcunu peşin ödeyene %25 indirim

    TOKİ aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yeni bir kampanya yolda. Borcunu peşin ödeyene %25 indirim yapılacak. Peki bu imkandan kim, nasıl yararlanacak? Kampanya ne zaman başlayacak? Detaylar haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için borcunu peşin ödeyene yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor. Kampanya, 21 Eylül'de devreye girecek, 19 Ekim'de sona erecek. Haberi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki duyurdu.

    Buna göre isteyen borcunu önden peşin olarak öderse %25 indirim uygulanacak. Kampanya 2022 Haziran'ından önceki konutlar için geçerli olacak.

    TOKİ borcunu peşin ödeyene %25 indirim

    Bakan, "Eğer vatandaş diyorsa ki benim burada 1 milyon lira borcum var ama elimdeki para 250 bin lira. O 250 bini verip o indirimden yine istifade edebilir." diye de ekledi. Bakan, "Dörtte birini ödeyerek yine indiriminin o miktarına denk gelen kısımda indirimden istifade edebilir." vurgusu yaptı.

    Konut ve iş yeri alıcıları, borç kapatma tarihi itibarıyla hesaplanacak borç bakiyelerini 21 Eylül-19 Ekim tarihleri arasında satış işlemlerini gerçekleştirdikleri bankadan öğrenebilecekler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TOKİ borcunu peşin ödeyene %25 indirim

    Alıcıların, başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcunun olmaması gerekiyor.

    Kampanyaya dahil olan konut ve iş yeri alıcıları, borç bakiyelerini kapatarak söz konusu indirimden faydalanmak isterse de Gayrimenkul Satış Sözleşmesi'ni imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecek.

    TOKİ borcunu peşin ödeyene %25 indirim

    Kampanya tarihinden sonra yapılacak borç kapatma ve kısmi ödemelerde indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak. Kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow