hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Türk-İş’ten açlık-yoksulluk raporu

    Türk-İş, açlık ve yoksulluk sınırı Ekim ayı araştırmasının sonucunu açıkladı. Açlık sınırı 7 bin 425 lira olarak hesaplanırken, yoksulluk sınırı ise 24 bin lirayı aştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk-İş, Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırması sonuçlarını açıkladı. Buna göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı olan
    açlık sınırı 7 bin 425 Türk lirası olarak hesaplandı. 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması ile giyim, konut yani kira, elektrik, su, yakıtı içeren masraflar, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı olan yoksulluk sınırı, 24 bin 185 lira olarak hesaplandı. Bir önceki ay bu rakam, 23 bin 600 lira olarak hesaplanmıştı.

    Raporda ayrıca, bekar bir çalışanın aylık yaşama maliyeti, Eylül ayında 9 bin 470 lira seviyesindeyken, Ekim ayında 9 bin 705 lira olarak kayda geçti.

    Ankara'da yaşayan 4 kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı, bir önceki aya göre yüzde 2.48 artarken, son 12 ay itibarıyla artış oranı yüzde 134.77 oldu.

    Türk-İş raporunda, son 1 yıldır enflasyon pahasına üretim ve büyümenin tercih edilerek piyasanın canlı tutulduğu belirtilirken, bu uygulamanın maliyetinin de ağır olduğu ifade edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow