hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Türkiye şu anda cazibe merkezi haline gelmiş durumunda"

    Fransa'nın Cannes şehrindeki şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 kapsamında kurulan İstanbul Çadırı’nın açılışı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati tarafından yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bakan Nebati'ye uluslararası yatırımcı kahvaltısında yatırımcıları İstanbul'a davet ettiğinin hatırlatılması ve yatırımcıları ağırlayacakları bir tarih olup olmadığının sorulması üzerine, “Yatırımcılar daveti hak ediyor. Büyük bir ilgi gösterdiler. Dijital olarak projeleri burada aktarıyoruz ama bu projelerin yerinde görülmesi çok önemli. İkincisi; henüz Türkiye ve İstanbul'a gelmemiş yatırımcının burayı görmesi gerekiyor. Bu organizasyonu yapanların çabası yetmiyor. Kamunun da destek vermesi gerekiyor. Türkiye şu anda cazibe merkezi haline gelmiş durumunda" diye konuştu.

    KDV düzenlemesine yönelik soruya Bakan Nebati, “KDV'nin sadeleştirilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Gıda maddelerinde ilk adımı attık. Başta konut olmak üzere tüm alanlarda sadeleştirmeyi sağlayacak oranlarla ilgili çalışmalarımız hemen hemen tamamlandı. Cumhurbaşkanımıza arz ettikten sonra adım adım uygulayacağız” diye cevap verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow