hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    700 bin kamu işçisinin sözleşme süreci başlıyor

    Gözler şimdi kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde yapılacak zamlarda. Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü görüşmelerinde süreç başlıyor. Peki süreç nasıl işleyecek? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kamuda 700 binden fazla işçinin ücretlerine 2023-2025 döneminde ne kadar zam yapılacak? Bunun belirleneceği belirleneceği kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü görüşmelerinde süreç başlıyor.

    KAMU KURUMLARINDAKİ 700 BİN İŞÇİ FAYDALANACAK

    Peki, kimleri kapsıyor bu görüşmeler? Başta karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler, hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi.

    Protokol için Türk-İş hazırlıklarını sürdürüyor. Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar başkanlığında, konfederasyon bünyesinde kurulan komisyon, çerçeve protokole dair talepleri belirlemek için 17 Ocak'ta toplanacak.

    TÜRK-İŞ ÇERÇEVE PROTOKOLÜ BAKANLIĞA İLETECEK

    Genel Başkan Ergün Atalay'ın da katılacağı toplantıyla kamu işçisinin 2023-2025 dönemindeki ücret zammını ve sosyal haklarını içeren talepleri belirleyecek olan Türk-İş, hazırlayacağı taslak metni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na sunacak. Taleplerde özellikle enflasyona dikkat çekilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DİĞER SÖZLEŞMELERİ DE YAKINDAN İLGİLENDİRİYOR

    Ayrıca, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7'inci dönem toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos itibarıyla başlayacak. Bu doğrultuda, kamu işçilerini ilgilendiren 2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü, memurların toplu sözleşmesi başta olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerin çerçevelerini belirlemesi açısından da önem taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow