hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AK Parti'nin ekonomide planları ve hedefleri neler?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamenin temel başlıklarından biri de ekonomiydi. Ekonomiye ilişkin planlar ve hedefler neler? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti seçim beyannamesinde ekonomiye geniş yer ayrıldı. Cari açığı kalıcı olarak düşürmeyi hedefleyen AK Parti, temel prensibi enflasyonun tek hanede tutulması olarak açıkladı.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelirini daha adil paylaşan bir ülke olacağız mesajı gönderdi, "2023'te kadınların iş gücüne katılımını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız" dedi.

    Son dönemde rekorlarla anılan dövizde ise yeni tedbirler gündemde. Dalgalı kur rejiminin devam edecek. AK Parti, firmaların döviz kurunu yönetebilmeleri için mekanizma oluşturmayı planlıyor. Gerektiğinde döviz likiditesi araçlarının kullanılmaya devam edileceği mesajı da dikkat çekiyor.

    AK Parti'nin seçim beyannamesine göre, Ar-Ge ve yenilik alanındaki harcamaların katma değere dönüşümü teşvik edilerek milli teknoloji hamlesi başlatılacak, patent borsası kurulacak. Sınai mülkiyet haklarının değerlemesini yapacak ve ticarileştirilmesine katkı sağlayacak mekanizmalar oluşturulacak. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KOBİ'lerin dijital dönüşümünü hızlandırmak için dijital dönüşüm merkezlerinin ilki Bilişim Vadisi'nde kurulacak. Yerli otomobilde 2021 yılında ticari üretime geçilmesi hedefleniyor. İstanbul'un 3. havalimanının ulaşımına katkı sağlayacak Kuzey Marmara Otoyolu da önümüzdeki yıl tamamlanacak.

    Yurt dışındaki Türk araştırmacıların Türkiye'deki araştırma altyapılarında çalışmalarını teşvik edecek özel düzenlemeler yapılacak. Antarktika'ya 2019'da Türk bilim üssü kurulumu gerçekleştirilecek. Böylece Türkiye, Antarktika üzerinde söz sahibi 30 ülkeden biri olacak. Uzay ajansı bu yıl içinde kurulacak.

    Tarımsal destekler asgari 3 yıllık dönemler için açıklanacak. Tarım sanayi entegrasyonunu sağlamak için tarıma dayalı ekonomik yatırımlara yüzde 50 hibe desteği verilmeye devam edilecek. Hedef, 2023 yılında tarımsal milli geliri 150 milyar dolara yükseltmek.

    Ambalajlı ürünlerin etiketlerinde besleyici değerlere ait bilgiler zorunlu hale getirilecek.

    Beyannameye göre, turizmde mevcut pazarlar güçlendirilerek, Çin, Hindistan, Japonya, Güney Kore, Endonezya ve Türk Cumhuriyetleri gibi gelişen pazarlara odaklanılacak.

    Kış koridoru, inanç turizmi koridoru, ipek yolu turizmi koridoru, zeytin koridoru, batı karadeniz kıyı koridoru ve yayla koridoru olmak üzere 6 tematik turizm güzergahı oluşturulacak.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow