hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara'da fabrika gibi lise! Ekonomiye 7 milyon lira katkı ile rekor kırdı

    Meslek liselerinin 2022 yılının ilk 3 ayında üretimden elde ettikleri gelir, Milli Eğitim Bakanlığı'nca açıklandı. 7 milyondan fazla gelirle birinci olan Ankara Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, üretim atölyelerini CNN TÜRK ekibine açtı. Mobilyadan, bilgisayar üretimine bir çok ürün bakın nasıl üretiliyor...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın ilk üç ayında üretim yüzde 225 arttı. 333 milyon 490 bin lira gelir elde edildi. Meslek liseleri üretimden elde edilen gelirle yeni bir rekor imza attı.

    7 milyon 993 bin lira gelirle birinci olan Ankara Sincan Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kapılarını CNN TÜRK ekibine açtı. Okul Müdürü Cumali Yerdelen, elektrik elektronik ve mobilya bölümleri dahil 6 farklı alanda üretim yapıldığına dikkat çekti. Tecrübe kazanan öğrencilerin sanayide istihdam edildiğini belirtti.

    Meslek lisesi Türkiye'de bir ilke de imza atarak, devre dizgi makinesi ile teknolojilik cihazlarda kullanılan kartların üretimini de yapıyor. Ayrıca plastik enjeksiyon makinesi ile de traktör fabrikası için duylar üretiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow