hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Antalya'da erken rezervasyon seferberliği

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Antalya'da, iç turizme yönelik özel indirim ve avantajlı fiyat uygulamalarını kapsayan 'Antalya Seni Bekliyor' adıyla erken rezervasyon seferberliği başlatıldı. Kampanyanın protokolü İstanbul Çırağan Sarayı'nda imzalandı. Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, kampanyanın detaylarını CNN TÜRK Muhabiri Büşra Cin'e anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel öncülüğünde, iç turizmi canlandırmak amacıyla sürdürülecek 'Antalya Seni Bekliyor' kampanyasının ilk adımı olarak, Büyükşehir Belediyesi, AKTOB ve Türkiye'nin en büyük tur operatörleri arasında İstanbul - Çırağan Palace Kempinski Otel'de iş birliği protokolü imzalandı.

    Protokol töreni sonrasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30'a yakın bir artış bekliyoruz, yerli turist ve Antalya'da yazlık ikinci konut nüfusu ile 20 milyona yakın bir ziyaretçi hareketi söz konusu olacak. Öte yandan 2009 yılında 300 bin kişi ile başlayan kampanyadan, 2017 yılında 5.2 milyon civarında kişi yararlandı. 2018'de 6 milyon civarında bir rakam hedefliyoruz" dedi.

    Tanıtım atağı

    Doğal ve kültürel zenginliğiyle dünyada eşi benzeri olmayan bir güzelliğe ve çeşitliliğe sahip olan Antalya'nın iç turizmde en çok tercih edilen tatil bölgesi olduğunu vurgulayan Türel, "Erken rezervasyon seferberliği kapsamında İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Gaziantep, Eskişehir, Çorum, Denizli, Edirne, Hatay, Ordu, Sakarya, Samsun, Trabzon illerinde açık hava mecralarında tanıtım atağı başlatıyoruz. Dijital ortamda oluşturduğumuz www.antalyasenibekliyor.com sitesi aracılığıyla da erken rezervasyondan yararlanmak isteyen herkesin, hızlı bir şekilde iş birliği içerisinde olduğumuz tur operatörleriyle bağlantı kurmalarını sağlayacağız. Vatandaşlarımız siteye girip tatil organizasyonlarını bugünlerde yaparlarsa yüzde 50'lere varan erken rezervasyon indirimlerinden yararlanabilirler. Erken rezervasyonun farkındalığını, yurtdışından ülkemize gelip uygun fiyatlarla tatil yapan turistler gibi, yerli turistlerimiz de www.antalyasenibekliyor.com adresini ziyaret edip fiyat avantajından faydalanabilirler" DEDİ.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Hedefimiz iç turizme en büyük katkıyı sağlamak'

    İşbirliği kapsamında, tur operatörlerinin yüzde 10 ile 50 arasında indirim, avantajlı ödeme kolaylığı sağlayacağına işaret eden Menderes Türel, ""Biz de Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak daha fazla vatandaşımıza tatil yapma imkânı sağlamak için tüm gücümüzle çalışacağız. Böylece Bakanlığımızın başlattığı kampanyalara Antalya olarak en büyük katkıyı sunmayı hedefliyoruz. Bu yolla iç turizmi canlandırarak, sektörümüzün ihtiyacı olan hareketliliği temin ederek, üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde gerçekleştirmek için emin adımlarla ilerleyeceğiz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'En yüksek talep noktaları'

    İç turizmin hareketlenmesinde adeta domino etkisi yaratan erken rezervasyon kampanyalarının Antalya'da; Kemer, Belek, Side ve Alanya bölgelerinde en yüksek talebi yakaladığına değinen Menderes Türel, diğer yandan bu kampanyaların yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiğine dair oluşan algıyı değiştirdiğini kaydetti.

    Turizmde 2017 yılında yüzde 58'lik artış

    2018 yılı turizm sezonuna 'Antalya Seni Bekliyor' kampanyası ile yeni bir adım attıklarını kaydeden Türel, "Antalya'da yeni bir atılım dönemi başlatıyoruz. Antalya'da bir atılım dönemini 2004'de başlattık ve altyapı yaptık, ikinci atılım dönemi 2014'te başladı, EXPO, tramvay, çevre yollarıyla hızlı bir yatırım dönemi başlattık, fakat arkasından terör, Suriye krizi ve hain 15 Temmuz darbe girişimiyle bir gerileme yaşadık. 2016 Antalya turizminde yüzde 43 düşüşle kriz yılı oldu, 2017 ise yüzde 58 artışla toparlanma yılı oldu ve inşallah şimdi 2018'de bir atılım dönemine başlayacağız. Bu yıl yabancı turist sayısında yüzde 30'a yakın bir artış bekliyoruz, yerli turist ve Antalya'da yazlık ikinci konut nüfusu ile 20 milyona yakın bir ziyaretçi hareketi söz konusu olacak" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yerli turist tatile 17 milyar TL harcadı

    Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre geçen turizm sezonunda yerli turistin tatile 17 milyar TL'lik bir bütçe ayırdığını ifade eden Türel, "Kişi başına düşen gelir artıkça bu rakamlar daha da yükselecektir. Biz bu kampanyayla birlikte iç turizmde 'erken rezervasyon' kültürünü daha da geliştirmeyi planlanıyoruz" dedi.

    AKTOB Başkanı Erkan Yağcı: Kampanyanın amacı 40 milyon yolcu

    AKTOB Başkanı Erkan Yağcı ise "Bu kampanya kamu ve özel sektör olarak hayata geçirilen ilk kampanya olması anlamında önem taşıyor. 40 milyon insanı Türkiye'de tatil yaptıracak bir çalışma başlattık. Turizmdeki başarıyı konuşurken yabancı turisti konuşuyoruz. Halbuki, kendi vatandaşlarımızın da tatile gitmesi, tatil için Antalya'yı seçmesi ve erken rezervasyon olanaklarından yararlanmasını sağlamak durumundayız. Bu kampanya ile 'yabancılar Türkiye'de daha ucuza tatil yapıyor' söyleminin de kırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hedef 6 milyon

    TÜRSAB yönetim kurulu üyesi Burak Tonbul da 2018 yılında erken rezervasyon sayısını 6 milyon olarak beklediklerini söyledi. Tatil kültürü oturan ülkelerin vazgeçilmezinin erken rezervasyon olduğunu kaydeden Tonbul, "Biz 10 yıl önce erken rezervasyonu başlattığımızda sayı 300 bindi. 2017'de bu sayı 5.7 milyona ulaştı ve bu yıl sayının 6 milyona ulaşacağını tahmine diyoruz" diye konuştu.

    'Yerli turist sayısını 10 milyona çıkarmak istiyoruz'

    Turizmin Antalya için en önemli sosyal ve ekonomik etkinlik sektörü olduğunu kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık da "İç pazar bizim için en önemli kaynaklardan biri. Yerli turistleri, vatandaşlarımızı ağırlamak en asli görevlerimiz arasında yer alıyor. Otellerde tatil yapan insan sayısını 10 milyona ulaştırmak istiyoruz. Rekabet ettiğimiz ülkelerde iç pazarın payı yüzde 25-30 oranında değişiyor. Bu anlamda bizim gideceğimiz daha çok yol var" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow