hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücret zammı ne kadar olacak? İşte senaryolar...

    Milyonları ilgilendiren o karar için nefesler tutuldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını pazartesi günü yapacak. Peki, senaryolar neler? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2023 yılını geride bırakmaya sayılı günler kaldı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, geçtiğimiz günlerde ilk toplantısını yaptı. Olası oranlar masaya yatırıldı. Komisyonun ikinci toplantısı için ise pazartesi günü işaret edildi.

    Konuyu CNN TÜRK'e değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, "Başlangıç rakamının 15 bin 963 lira yani 16 bin kapısıyla açılacağını, taraflara teklif edileceğini tahmin ediyorum. Asgari ücret ile ilgili ocak ve haziran ayında enflasyon oranı yüzde 19.77 çıkmıştı. O zaman 8 bin 506 liraydı. Zam oranı hazirandan sonra yüzde 34 oranında yapıldı. 11 bin 402 liraya gelmiş oldu. Temmuz ile kasım ayı arasındaki enflasyonumuz bizim yüzde 33,64. Yüzde 40'lık bir artış olursa 15 bin 963, yüzde 45'lik bir artış olursa net 16 bin 533, yüzde 50'lik bir artış olursa da 17 bin 103 lira olması bekleniyor" dedi.

    Asgari ücret zammı ne kadar olacak İşte senaryolar...

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow