hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Asgari ücrete ikinci zam gündemde mi?

    Akaryakıt ve gıda ürünlerindeki fiyat artışları sonrası yılbaşında yapılan asgari ücrette ikinci zam gündeme geldi. Peki, buna ilişkin hangi açıklamalar var? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ZEYBEKCİ: ASGARİ ÜCRETE BİR DAHA BAKILMASI GEREK

    "Asgari ücrete bir daha bakılması gerek. Yılbaşında verilen zam enflasyonun altında ise akıl ve vicdan der ki gel arkadaş bunu düzeltelim." Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, katıldığı televizyon programında bu yorumu yaptı.

    ÖZKAN: MALİYET ARTIŞI VARSA TEDBİR, KARAR ALIRIZ

    "Asgari ücrette ikinci zam olur mu?" sorusu bir de AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'a katıldığı bir programda soruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bunu daha önce ifade ettiğini belirten Özkan, konunun mümkün olduğunu belirterek "Şu andaki mevzuat gereği yılda bir kez yapılıyor ancak bunu değiştirmek mümkün. Zamanı geldiğinde bir yıl geçmesi beklenmeksizin zam yaparız. Maliyet artışı mı var? O zaman vatandaşımızın gelirinde de artışı sağlayacak tedbir ve kararları alacağız" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ALTAY: EMEKLİLERİN DE YÜZDE 16 KAYBI VAR

    O açıklamalara CHP'li Engin Altay'dan da yorum geldi. Altay, "Sadece asgari ücret değil, emeklilerin yüzde 16 kaybı var. Kamu çalışanlarının yüzde 10 kaybı var. O konular sizi aşar, boyunuzdan büyük laf etmeyin" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow