hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrasya Tüneli işletmesi kapılarını ilk kez CNN TÜRK'e açtı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Aşırı yağışlarda Avrasya Tüneli'ni su bastı mı? Tünel neden kapandı? Ayda kaç araç geçiyor? Devletin araç geçiş garantisi ne kadar? Tünel nasıl izleniyor? Peki bu kaçak geçiş cezaları ne olacak? Avrasya Tüneli işletmesi, merak edilen pek çok şeyi CNN TÜRK Haber Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Boratav, CNN TÜRK Haber Koordinatörü Ali Güven ve CNN TÜRK Ekonomi Haber Müdürü Ebru Baki'ye anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrasya Tüneli işletmesi ilk kez kapılarını CNN TÜRK'e açtı. Yapım sürecinden işletmesine pek çok konunun konuşulduğu toplantıda, gündemdeki konulara da değinildi. Toplantıdan öne çıkan başlıklarlar ise şöyle:

    Avrasya Tüneli'nden geçiş anı

    Ayda kaç araç geçiyor?

    22 Aralık'ta hizmete giren Avrasya Tüneli'nden temmuz itibariyle ortalama 50 bin araç geçiyor. Devletin verdiği araç geçiş garantisi yıllık 25 milyon. Bu da aylık ortalama 68 bin araç demek.İlk açıldığında araç geçişi ortalama 20 bin iken, yaz alarında 50 bin rakamına ulaşıldı. Ancak yıllık 25 milyonluk araç geçişine ulaşılmasının 2019 yılını bulacağı tahmin ediliyor. Bu da devletin 18 bin araçlık geçiş ücretini garanti kapsamında ödediği anlamına geliyor. 

    Avrasya Tüneli'ne 2017 'yılın yapısı' ödülü

    Kapılarını ilk kez CNN TÜRK'e açtılar

    CNN TÜRK, Avrasya Tüneli işletme birimini gezerken konuya ilişkin bilgileri de aldı. Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Başar Arıoğlu, Avrasya Türneli İşletmesi Genel Müdürü Sungjin Lee, Genel Müdür Yardımcısı Murat Gücüyener, Yünelin yapım ve işletme sürecinde detayları, son günlerde gündeme gelen konulardaki soruları yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yağmurda Avrasya Tüneli

    Aşırı yağışlarda Avrasya Tüneli'ni su bastı mı?

    İstanbul'da yaşanan sel ve doluda Avrasya Tüneli neden kapandı? CNN TÜRK ekibine verilen yanıt, "Tünel yağışlardan etkilenmedi." Tünel giriş çıkış ağızlarından mazgallar yoluyla sisteme taşınan ve gün boyu atılan su miktarı, su atım kapasitesinin binde üçünde kaldı. Avrasya yönetimi, yaşanan yağışın 300 katı bir yağış olsa dahi Avrasya Tünelini su basmayacak dedi. Tünelin kapanma nedeni ise kapasitesinin üzerinde araç girişinin gerçekleşecek olmasıymış. Araçlar yağıştan kaçıp tünele girmek isteyince giriş ve çıkışta büyük yoğunluk yaşanacağı görüldüğü için tünel kapatılmış.

    Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti internet üzerinden ödenebilecek

    Büyük bir depremde hizmete devam edebilir mi?

    Yönetim, Avrasya Tüneli'nin 500 yılda bir yaşanacak en büyük depremde de hasarsız hizmete devam edeceğini, 2 bin 500 yılda bir yaşanacak olası depremlerde ise küçük bakımlarla hizmete açılacağını vurguluyor.

    Avrasya Tüneli'ni kullanan sürücülere ceza şoku!

    Tünel nasıl izleniyor?

    Yönetim, Avrasya Tüneli ve yaklaşım yolları da dahil 400 kamera ile 7-24 izlendiğini, her türlü araç arızası, yola düşen obje, yaya griişi gibi bir duruma müdahale edecek ekiplerin hazır olduğunu söylüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaçak geçiş cezaları ne olacak?

    Avrasya Tüneli'nden kaçak geçişlerde 20-30 bin lira ceza ile karşılaşanlar var. 16 liralık geçiş ücretini 15 gün ödemeyenler 10 kat ceza ile karşı karşıya. Avrasya yönetimi, kaçak sayılan 350 bin geçiş olduğunu, bir karar çıkarsa ceza ve faizin silinip ana paranın ödenmesini destekleyeceklerini açıkladı. Şimdi gözler Ulaştırma Bakanlığı'nda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow