hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Muş: Sıfır aracın galeride pahalı satıldığı iddiası var

    Sıfır araçlarla ilgili fahiş fiyat ve manipülasyon iddiaları üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bayi ve galerilerle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirten Ticaret Bakanı Mehmet Muş, usulsüzlük halinde ceza uygulanacağını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "SIFIR ARACIN GALERİDE PAHALI SATILDIĞI İDDİASI VAR"

    Otomotiv sektöründe şikayetler artmaya başladı, Ticaret Bakanlığı kolları sıvadı. Bayiler, galeriler, araç kiralama şirketleri radara alındı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Konya'da düzenlenen Türkiye İhracat Seferberliği programında "otomobilde fahiş fiyat" iddialarıyla ilgili konuştu. "Vatandaşlarımızdan özellikle bayilerin araçları galerilere sattığı, oradan da normal fiyatın da ötesinde taleplerde bulunduğuyla alakalı şikayetler geliyor. Bununla alakalı çalışmamız söz konusu. Eğer bir bayi, bir galeri ile böyle bir iş birliğine girip arabaları distribütörden alıp bayi üzerinden bunları üçüncü bir şahsa faturalandırıp veya faturasız ve orada da normalin üzerinde fiyat taleplerini tespit edersek ona göre uygulamamız olacak" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "OTOMOTİV SATIŞLARINI İNCELİYORUZ"

    Bakanlığın otomotiv sektörüyle ilgili incelemelerini sürdürdüğü bilgisini veren Muş, usulsüzlük belirlendiğinde ceza ve yeni vergi uygulamasının gündeme gelebileceğini söyledi. "Orada araç alınıp Rent a Car firmalarına veriyor. Rent a Car firmaları alıyor, beklemeden satıyor veya fark... Onların hepsini inceliyoruz. Yani burada Rent a Car şirketleri üzerinden de gelen bazı şikayetler var. Orada belli standartlar koyabiliriz. Belli kilometre ve belli bir süre geçmeden satışını durdurabiliriz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow