hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Nebati, iş dünyası ile buluşmayı anlattı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Faizler artacak mı, daha fazla düşecek mi? Dövizdeki dalgalanmanın sebebi ne? Yeni ekonominin detayları neler? Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merak edilen sorulara yanıt verdi. Bakan, yeni ekonomi modeli ile ekonominin çok hızlı şekilde düzeleceğini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "EKONOMİ ÇOK HIZLI DÜZELECEK"

    "Ekonomi çok hızlı bir şekilde düzelecek. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz...." Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Yeni ekonomi modeli başarıya ulaşacak mı?" sorusuna verdi bu yanıtı.

    "GÖZLERİ PARLAYARAK AYRILDILAR"

    Bakan Nebati, Habertürk'ten Sevilay Yılman'ın sorularını yanıtladı. İş dünyası ile gerçekleştirdiği toplantıyı anlatan Nebati, "Çok olumlu, verimli geçti, onlar da toplantıdan gözleri parlayarak ayrıldı" dedi.

    "BİZE ÖZGÜ BİR MODEL OLACAK"

    Ekonomideki yeni model tartışmalarını da değerlendirdi yeni Bakan. "Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore modeli filan değil. Bu, Türkiye modeli. Türkiye çok güçlü bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, iyi ilişkileri, geçmişte edindiği ilişkilerden gelen gücü. Bize özgü bir model. Çok hızlı bir şekilde düzelecek ekonomi. Bu işi faiz artırmadan da yapabildiğimizi göreceksiniz. Sadece güvenin" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Yeni ekonomi modeli tutmaz ise ne yapacaksınız?" sorusuna da yanıt verdi Bakan. "Üzülürüm. Çünkü ya kahramanı olacağım çocuklarımın ya da boynu bükük bir şekilde eve döneceğim ve onların da boynunu bükmüş olacağım. Ben eve boynu bükük dönemem” değerlendirmesi yaptı.

    FAİZ DÜŞÜŞÜ SÜRECEK Mİ?

    "Faiz indirimi devam edecek mi?" sorusuna da yanıt veren Bakan, "Onu bilmem ama artırmama konusunda kesin kararlıyız" ifadesini kullandı.

    DÖVİZDEKİ DALGALANMA

    Dövizdeki dalgalanmaya ilişkin de Bakan Nebati, "Dışarıdan herhangi bir saldırı yok. İçeride birkaç manipülatif, spekülatif işlemler var. Merkez Bankası da onların bu hamlelerine karşı hamle yapıyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow