hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek, ABD'li mevkidaşı ile görüşecek

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in rotası bu kez Hindistan. Bakan G20 toplantılarına katılacak. Ve bu kapsamda ABD Hazine Bakanı ile görüşecek. Ziyarete, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da katılacak. Gündemde ise özellikle iki ülke arasındaki ticaret hacminin nasıl arıtılacağı olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile görüşecek. Görüşmenin adresi Hindistan G20 toplantıları. G20, 17-18 Temmuz'da gerçekleştirilecek. Bakan Şimşek'e toplantılarda, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan da eşlik edecek.

    Şimşek'in ABD'li mevkidaşı ile özellikle iki ülke arasındaki 100 milyar dolarlık ticaret hacminin olması bekleniyor. Bu hedefe ulaşmak için yeni nasıl adımlar atılabilir ele alınması bekleniyor.

    ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile NATO Zirvesi'nde yaptığı görüşmede, "İki ülke arasında ticaret hacminin 100 milyar dolara ulaşması için büyük bir fırsat var" ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca ilerleyen dönemlerde iki ülkenin iş insanlarını da temaslarda bulunması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow