hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsada neler oluyor?

    Borsa İstanbul'da yaşanan son dakika gelişmeleri yatırıcımlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Borsa İstanbul'un 4727 puana kadar geri çekilmesinin ardından 'Endekse bağlı devre kesici sistemi' devreye girdi. Borsada bundan sonra ne olur? Prof. Dr. Murat Ferman CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Borsaya son dönemde 1,5 milyon insan girdi. Borsa derinleşti. Şimdi, bu insanların çıkıp gitmesi mi isteniyor. Neler oluyor? Nasıl bakmak gerek?

    Yaşanan bu gelişmenin ardından BIST100 endeksinin neden düştüğüne dair sorular gündemi meşgul etmeye başladı. Borsa İstanbul'daki düşüşün nedenleri nelerdir? FED'in faiz açıklamasının etkisi oldu mu? Borsada bundan sonra ne olur? Prof. Dr. Murat Ferman CNN TÜRK yayınında değerlendirdi.

    Prof. Dr. Murat Ferman konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

    “Borsada havadan bir kazanç veya havadan bir kayıp mümkün değildir. Bunlar birbiriyle ilgili ve irtibatlıdır. Zaten borsa performansı özellikle teknik analiz dediğimiz yaklaşımlar başta olmak üzere borsadaki hareketleri, iniş ve çıkışları, belirli kağıtların performansını, farklı analizler, kabullenmeler, modeller, öngörüler vs. ile açıklamaya çalışır. Bu konuda 100% garantili sonuç verecek herhangi bir sistem yoktur.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Zaten bulunduğu anda da borsanın kapatılması gerekir. Çünkü her şey çok açık ve net olursa sıfır toplamlı bir oyunda bazılarının kaybetmesi diğerlerinin kazanması gibi bir durum söz konusu olmaz. O bakımdan risk analizini iyi yapan, sinirlerine hakim olan, belirli oyun planı olan, kuralları bilen ihtimal hesaplarından haberdar olan ve her şeyden öte şans faktörü de göz önünde olduğunda birçok parametre bir araya gelerek borsanın performansını ortaya koyar. Bütün ekonomik yapılarda ve dinamiklerde olduğu gibi borsalarda fanus içerisinde dış etkenlerden tamamıyla bağımsız ve onların etkisinden uzak bir ortamı yansıtmaz.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow