hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Böyle ödeme yaparken dikkat: "Kara para aklama soruşturmasına konu olabilirsiniz"

    KAYNAKKanal D

    Son zamanlarda çarşıda pazarda nereye gitseniz bazı esnaflar kredi kartıyla değil, IBAN'a ödeme istiyor. Ama bu tehlikeli. Uzmanlar, "Kime para gönderdiğinizi iyi bilin. Çünkü hiç beklemediğiniz anda bir suçun parçası olabilirsiniz" diyor. Peki, nasıl bir suçlamayla karşılaşabilirsiniz? Kanal D Haber'den Sabiha Fındıkkıran ve Hakan Kahraman'ın özel haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    IBAN'LI ÖDEME GÜVENLİ DEĞİL

    IBAN'la ödeme yaparken bir kez daha düşünün. TÜKONFED Üyesi Avukat Saadet Kartı, "Kara para aklama ya da uyuşturucu ticareti yapanlara aracılık ediyor gibi görünme durumunuz söz konusu" uyarısında bulundu.

    Böyle ödeme yaparken dikkat: Kara para aklama soruşturmasına konu olabilirsiniz

    BİR SUÇA ORTAK OLABİLİRSİNİZ

    Manavdan markete, kuaförden giyime artık birçok esnaf komisyon vermemek için kredi kartıyla değil, IBAN ile ödeme istiyor. İşte bu noktada kime para gönderdiğinizden emin olmak önemli. Çünkü hiç farkında olmadan, suça ortak olabilirsiniz. Avukat Saadet Kartı, "Kara para aklama yöntemlerinden bir tanesi de şu; bin, iki bin kişiye para dağıtılıp bu paralar iş yerleri üzerinden sisteme sokuluyor. Siz de eğer işletmenin IBAN'ına para gönderirseniz, bu sistemin içine girmiş gibi görünerek bir savcılık soruşturmasına konu olabilirsiniz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Böyle ödeme yaparken dikkat: Kara para aklama soruşturmasına konu olabilirsiniz

    DOLANDIRILABİLİRSİNİZ

    Üstelik dolandırıcılığa da davetiye çıkarıyor. Özellikle internetten alışverişlerde IBAN'a ödeme yaparken dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü dolandırılma riskiniz çok yüksek. Avukat Saadet Kartı, "Ürününüz size gelmezse ispat edemezsiniz" diye konuştu.

    MÜŞTERİ İÇİN DEZAVANTAJI ÇOK

    IBAN'lı ödemenin bir dezavantajı da kartlı işlem yapmadığı için tüketici kredi puanlarını toplayamıyor. Taksit imkanlarından da yararlanamıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow