hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bizim krizimiz değil

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKAA

    Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da düzenlenen TESK Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Piyasalarda yaşanan hareketliliği değerlendiren Erdoğan, "Bu kriz bizim krizimiz değildir, manipülasyondur" ifadelerini kullandı. Erdoğan, döviz bahanesiyle zam yapanlar için de 'iflah olmayacaklardır" şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

    * Bizim geleneğimizde esnaf Ahi'dir. Kelime kökeni kardeşlik ve cömertlikten gelir. Tarihimizde ahi demek kardeşliği esas alan kişi demektir. Ahi'ler bir çimento gibi milletimizi bir arada tutan ve büyüten bir ahlaki disiplin oluşturmuşlardır."

    * Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. İhracat ve ithalat gibi dışarıyla ilgili olmayan kimsenin yolu dövizle kesişmemeli"
    * Kamu harcamalarında mümkün olan en yüksek tasarrufu gerçekleştireceğiz.
    * Merkez Bankası faiz konusunda bağımsız ama özel bankalar neye göre hareket ediyor. Yüzde 50'lere varan faiz uygulaması var.
    * Şunu unutmayın, faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Enflasyon sebeptir, faiz neticedir diyorsan bu işi bilmiyorsun. Zira faiz oranını sen tespit edersin ama enflasyon o akışta kendiliğinden oluşur. Enflasyon oranını bankalar belirleyebilir mi? Ben bugüne kadar Merkez Bankası'nın açıkladığı enflasyon oranlarını tutturduğunu görmedim. Tutmaz ve sürekli revize edilir. 16 senedir bu işin içindeyiz. Enflasyon senin attığın yanlış adımlar neticesinde yükseliyor. 

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu bizim krizimiz değil

    * Bu dönemde döviz bahanesiyle zam yapanlar iflah olmayacaklardır. Ve helali haramı ayırt etmeyenlerin ifşas olması mümkün değildir. Bunlar ahilik semtine uğrayamazlar. Ahilik sisteminin de bir ceza durumu var. Biz de bu noktada hukuk sistemini çok kararlı bir şekilde uygulayacağız. Türkiye bu dönemi de geride bırakacaktır. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    *Bu yaşadıklarımız bir kriz değil bir manipülasyondur. Dışarıyla da alakalıdır. Bu sürec atlatıp geçilecek. Geçmişteki her iki kriz Türkiye'nin kendi dinamiklerinin ürünüydü. Bugün ise aynı durum söz konusu değil.

    * Geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen kriz için bizi teğet geçer demiştim. Bugün de diyorum ki bu kriz bizim krizimiz değildir, manipülasyondur. Özel sektörüyle finans sektörüyle esnafımızda güçlü durursak yolumuza bugün olduğu gibi devam ederiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow