hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak tedbir alıyoruz

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında ekonomi mesajı da verdi. Gıda enflasyonu konusunda tedbir aldıklarını söyledi. "Üreticiye çalışın" mesajı veren Erdoğan, "Yapılan fedakarlığın karşılıksız kalmayacağına emin olun" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Dünyadaki genel ekonomik çalkantılar, ülkeleri gıda tedariki konusunda endişeye sevk etmektedir. Bu da stokları yükseltme eğilimine, dolayısıyla da küresel düzeyde fiyatların yükselişine sebep olmaktadır. Türkiye olarak bu tablo karşısında tedbirlerimizi alıyoruz. Bu dalgalanmanın bir müddet daha süreceği anlaşılıyor. Bu zor dönemde yapılan hiçbir fedakarlığın, verilen emeğin karşılıksız kalmayacağından emin olmanızı istiyorum." "Türkiye'nin işte bu yüksek fiyat tehdidine karşı tedbir aldığını söyledi. Çiftçi ve üreticiye "çalışın" mesajı verdi.

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomik gelişmeler de vardı. Dünyadaki çok boyutlu dalgalanmalara karşı gereken mali altyapının oluşturulduğunu söyledi. "İhracatımız rekor üstüne rekor kırıyor. İstihdamda da salgın öncesinin üzerinde bir yere geldik. Yatırımcılarımız üretimi artırmak için makine ve ham madde peşinde koşuyor. Küresel, siyasi ve ekonomik sistemde ülkemizin hak ettiği yeri alması için çalışıyoruz" dedi.

    Cumhurbaşkanı, 2022 bütçesine ilişkin de konuştu. "En büyük payı yine eğitim almaktadır. Merkezi yönetim kapsamındaki idarelerin bütçelerinde ortalama yüzde 30 artışa gittik" ifadelerini kullandı.

    Türkiye'ye Yeşil İklim Fonu'ndan 3 milyar 157 milyon dolarlık kaynak sağlanacağının müjdesini verdi. Bu kaynak iklim değişikliği projelerinde kullanılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow