hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "fiyatı düşürün" talimatı

    AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurmaylarına 2023 seçimlerine kadar vatandaşa 4 konunun anlatılması talimatını verdi. Toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de bir sunum yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemde 2023 seçimine yönelik hazırlıklar vardı. Yapılan değerlendirmeler sonrası Erdoğan, seçime kadar sahada 4 başlığın anlatılması için partinin en yetkili kurulu olan MKYK'ya talimat verdi. Buna göre, seçimlere kadar AK Parti'nin 20 yılda ortaya koyduğu eserler ve hizmetler anlatılacak. Enflasyon başta olmak üzere mevcut sorunları çözecek programa ve tecrübeye sahip siyasal kadronun AK Parti'de olduğu vurgulanacak. Krizlerin üstesinden ancak AK Parti'nin gelebileceği mesajı vatandaşa verilecek. Türkiye'nin hedeflerine AK Parti ile ulaşabileceğinin altı çizilecek.

    Edinilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şayet bunu bunu başarırsak 2023'te sandıkta açık ara birinci çıkmamamız için hiçbir sebep göremiyorum" ifadesini de kullandı. Toplantıda eylül ayından itibaren MKYK üyelerinin de sahada milletvekilleriyle eşgüdüm halinde çalışması kararlaştırıldı.

    Toplantıda Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de bir sunum yaptı. Türkiye'nin 50 yıllık tarım projeksiyonunu anlattı. Tarımın yaklaşık 90 milyar lira cari fazla veren bir sektör olduğunu kaydetti. Toplantıda Türkiye'nin kendine yeten bir ülke olduğu da vurgulandı. Su kaynaklarının azalması riskine karşı az su ile yetişebilen bitkilerin yetiştirilmesinin gerekliliğine vurgu yapıldı.

    "TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ KAR AMAÇLI DEĞİL"

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tarım alanında yeni çalışmalar hakkında da MKYK toplantısında bilgi verildi. Edinilen bilgiye göre Erdoğan; vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğini belirtirken, bunun için Tarım Kredi Kooperatifleri'nin fiyatlarını düşürmesini istedi. Özellikle et fiyatlarında yapılması gerektiğini belirten Erdoğan, Kirişçi'ye "Tarım Kredi Kooperatifleri kar amaçlı kurulmadı, fiyatları düşürün. Vatandaş daha uygun fiyata alabilsin" talimatı verdi.

    Tarımsal destekleme ödemelerinin arazi sahiplerinin yanı sıra, üreticiye doğrudan alım şeklinde ödenebilmesi ihtimali masadaki seçeneklerden biri olarak öne çıktı. Ayrıca 1 yıl boyunca tarlasını ekmeyen üreticiye, belirlenecek rayiç bedel üzerinden kira ödenmesi ve arazinin ekim yapacak kişiye tahsis edilmesi de üzerinde çalışılan konular arasında.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow