hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deprem bölgesinde doğal gaz ve elektrik borçları silindi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle evi ağır ve orta hasarlı depremzedeler için bir adım daha atıldı. Depremzedelerin ödenmemiş elektrik ve doğal gaz borçları silindi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORÇ SİLME KARARI 11 İLİ KAPSIYOR

    Konutu veya iş yeri yıkılan acil yıkılacak ağır ve orta hasarlı depremzedelerin elektrik ve doğal gaz faturası borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın olağanüstü hal kapsamında enerji tüketim bedellerinin terkinine ilişkin usul ve esaslar hakkında tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre asrın felaketi olarak tanımlanan depremler nedeniyle konutu veya iş yeri yıkılan, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı hale gelen elektrik faturası ve doğal gaz faturası borçları silindi. Karar 6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ili kapsıyor.

    KİMLERİN FATURA BORCU SİLİNECEK?

    Peki, hangi borçlar silinecek? 6 Şubat 2023'e kadar tahakkuk etmiş ancak tahsil edilememiş son okuma tarihinden 6 Şubat'a kadarki döneme ait tüketim tutarları ve bu abonelerin varsa daha önceki dönemlere ait ödenmemiş faturaları silinecek. Ayrıca Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi'nin özelleştirilmesi öncesindeki dönemden kalan veya özelleştirme sürecinde alacak olarak devredilen tüketim tutarları da silinmiş olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Peki, halihazırda ödenen faturalar ne olacak? 6 Şubat tarihi öncesine ait olup, 6 Şubat sonrası ödenen faturalar silinemeyecek ve bu faturalar için hak talebinde bulunulamayacak. Ancak yapılmış olan bu ödemeler tebliğden önce şirket tarafından iade edilmiş ise bu faturalarda silinmiş olarak kabul edilecek. Bu tebliğden önce ödenen faturalar için silinme uygulamasından faydalanmak için iade talebinde bulunulamayacak. Talepte bulunulması durumunda ise bu talepler işleme alınmayacak.

    Uygulamayla ilgili olarak gerektiğinde EPDK denetim yapabilecek. Gerekenden fazla veya haksız ödeme tespit edilirse konu Enerji Bakanlığı'na bildirilecek ve gerekli yasal adımlar atılacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow