hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğalgaza indirim: İbadethane, cemevi, sanayi...

    2023'e girerken bir indirim açıklaması daha geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından ibadethaneler ve sanayiciler için doğalgazda yapılan indirim kararlarını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yılın son günü doğalgaz fiyatlarına yapılan indirim duyuruldu. Yapılan indirimi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından açıkladı. Alınan karara göre ibadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğalgazda yüzde 42,73 indirim yapıldı. Ayrıca sanayide kullanılan doğalgaza yüzde 13,10 ile yüzde 25,11 arasında indirim geldi. Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza ise yüzde 12,73 oranında indirim geldi.

    Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu da bir gün önce sanayide kullanılan elektrikle ilgili indirim açıklaması yapmıştı. Sanayi abone grubuna yüzde 16 düzeyinde bir indirim yapılmış, ayrıca EPDK aldığı kararıyla serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 4 bin 800 TL/megavatsaatten 4 bin 200 TL/megavatsaate düşürülmüştü. EPDK, böylece serbest piyasada satılan elektrik fiyatı üzerinden elektrik tüketimi yapan özellikle sanayi kuruluşlarında elektriğin bedelinin yüzde 10 ile yüzde 15 oranında düşmesinin beklendiğini duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow