hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    E-ticaret toplantısından ne çıktı?

    E-ticaret, alışveriş düzeninin merkezi haline geldi. Bu alana yeni kurallar getirilmesi için sektör temsilcileri toplantı yapıldı.. İşte alınan kararlar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında hafta içinde e-ticaret paydaylarını kabine üyeleri ile bir araya getiren e-ticaret toplantısı yapıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'u yanı sıra önde gelen e-ticaret firmalarının yöneticileri katıldı.

    Edinilen bilgiye göre; Oktay sektör temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada, amaçlarının adil ve iyi işleyen bir e-ticaret ekosistemini oluşturmak olduğunu belirtti. Oktay, satıcı haklarının güvence altına alınmasını istediklerini söyledi.

    TEKELLEŞMEYİ ÖNLEYECEK TEDBİRLER ELE ALINDI

    Sektörde tekelleşme olmasın vurgusu yapılan toplantıda olmaması alınacak kararların da bu çerçevede olması gerektiğine vurgu yapıldı. Edinilen bilgilere göre; e-ticaret firmalarına reklam sınırı getirilmesi, bu düzenlemeyle büyük firmaların çok fazla reklam vererek haksız rekabet oluşması önlenmesi talep edildi. Buna göre, bu kapsamda yıllık 30 milyar TL ve altında ciro yapan firmalar cirosunun yüzde 2’si kadar reklam harcaması yapabilecek. Ancak, cirosu 30 milyar TL'yi aşan firmalar cirosunun binde 3’ü kadar reklam harcaması yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ayrıca bünyesinde kargo hizmeti vererek taşımacılık ve e-ticaret sektöründe haksız rekabete neden olan firmaların da önüne geçilecek. Yeni yasa ile e-ticaret firmalarına bünyesindeki kargo firmasını ayırma zorunluluğu getirilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow