hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek'in hayat hikayesi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabinede yer alacak yeni bakanları açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine Mehmet Şimşek atandı. 6 yıllık Maliye Bakanlığı tecrübesi bulunan Mehmet Şimşek'in hayatı haberimizde.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, merakla beklenen Hazine ve Maliye Bakanı olacak ismi açıkladı. Ekonominin dümeni 5 yıl boyunca Mehmet Şimşek'e emanet.

    Mehmet Şimşek, 1 Ocak 1967'de Batman'da dünyaya geldi. Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisansını İngiltere'de yaptı.

    Mehmet Şimşek Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. Emerging Markets dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi. Aynı yıl Foreign Policy dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

    Mehmet Şimşek, 23. dönemde Gaziantep, 24. dönemde Batman milletvekili seçildi. Şimşek, 2009-2015 yılları arasında Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 64 ve 65. hükümette Başbakan Yardımcılığı görevinde bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow