hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekli ve memur maaş farkı ne zaman ödenecek?

    Memur ve emeklilerin ocak ayı zammına ilişkin yasa Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki yüzde 30'luk zam maaşlara ne zaman yansıyacak? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli, Ekonomist Muhammet Bayram'a sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ekonomist Muhammet Bayram, "Memur ve emeklilerimiz bu sene başından itibaren aslında katmerli bir zam farkı alacaklar. Enflasyona göre hak edilen yüzde 15,40'lık emekliler için bir zam farkı vardı. 16,40'lık da memur ve memur emeklileri için zam farkı vardı. Bu yüzde 30'a çıkartıldı. Yani 13,60'lık memurlara bit fark var. 14,60'lık da emeklilere bir fark var" dedi.

    "OCAK AYININ SONUNA YETİŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

    Yüzde 30'luk zammın ardından memur ve emeklinin gözü maaşların yatacağı o tarihte. Peki, zamlı maaşlar 15 Ocak'ta hesaplara yatacak mı? Muhammet Bayram, "Bu ilişkin teknik çalışma bitmediği için yüzde 30'luk zammı memurlarımız 15 Ocak'ta, emeklilerimiz de ayın 1 ile 5'inde günü alıyordu, alamayacaklar. 15 Ocak itibariyle maaş yatacak ama bu ocak sonuna yetirilmeye çalışılıyor. En kötü ihtimal şubat ayının 1 ila 5'i arasında emekliler alabilir, 15 Şubat itibariyle de memurlar alabilir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow