hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliden "ek ödeme artsın" talebi

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emekliler için vergi iadesinin yerine getirilen ek ödeme uygulamasında mevcut oran yüzde 4-5 arasında değişiyor. Türkiye Emekliler Derneği ise bu oranın yüzde 10'a çıkarılmasını istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Talep, emekliye yüzde 4-5 seviyesinde verilen ek ödemenin artması. Gerekçe ise oranın yıllar içinde düşük kalması. Çalışanlar ve emekliler 2006'ya kadar harcamaları karşılığında fiş topluyor, bu fişleri zarflara işleyerek vergi iadelerini alıyorlardı. 2006'da rafa kalkan bu sistemin yerine emekliler için ek ödeme, çalışanlar için asgari geçim indirimi uygulaması getirildi. Emekliler için de ek ödeme oranı yüzde 4-5 olarak belirlendi.

    Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, yıllar içinde asgari geçim indiriminin artırılarak memurun korunduğunu buna karşın emekliler için ek ödeme oranının sabit kaldığını söyledi. 'Ek ödeme oranı yüzde 10'a çıkarılsın' talebini şu örneği vererek anlattı:

    Diyelim ki 3 bin lira emekli maaşı olan yüzde 4'ten 120 lira ek ödeme alıyor. Yüzde 8-10 noktaya taşırsanız 3 bin maaş için 300 lira ek ödeme almış olur. Yaraya merhem olacak ekmeği, katığı artmış olacak.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow