hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emekliler için hangi adımlar atılacak? 7 destek birden geliyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    Emeklilerle ilgili bir çok düzenleme yapılıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da en son yeni düzenlemelerin yolda olduğunu işaret etti. Peki, emeklilerle ilgili ne gibi adımlar atılır? Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, CNN TÜRK'e değerlendirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FATURADAN ULAŞIMA KADAR YEDİ DESTEK BİRDEN GELİYOR

    Milyonlarca emeklinin gelirini arttıracak düzenlemeler için çalışılıyor. Bu kapsamda ise 7 başlık öne çıkıyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da en son yeni düzenlemelerin yolda olduğunu işaret etti.

    Peki, emeklilerle ilgili ne gibi adımlar atılır? Konuyu CNN TÜRK'e değerlendiren Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, "Belediye hizmetlerinde indirim diyoruz. Bu, belediyeler birliği ile planlanacak bir şey. Su, atık su bedellerinde indirim ve belediye hizmetlerinde, belediye tesislerinde emeklilerle alakalı ciddi bir indirimden bahsediyoruz. Bunun devamında enerji desteleri diyoruz. Doğalgaz ve elektrik faturalarında bir indirime gidilecek. Bunların hiç birinde bir yüzde belli değil, bunu söylemek gerekiyor" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emekliler için hangi adımlar atılacak 7 destek birden geliyor...

    Bu kapsamda fatura indirimi, ulaşım ve barınma desteği, düşük faizli kredi imkanı gibi pek çok konuda refahı artıracak düzenlemeler üzerinde çalışılıyor. Detaylara değinen Sosyal Güvenlik Müşaviri Murat Bal, "Ulaşım desteği. Bu da Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yürütülecek bir proje. Uçaklar ve trenlerde indirim şeklinde. Evi olmayan emekliye kira desteği. Kira artışlarıyla alakalı emeklilerimize karınca kararınca bir destek sağlanacak. Finans desteği, banka hizmetlerinde indirim, mevduat faizinde artış, refah payı ve taban maaş düzenlemesi" diye konuştu.

    Emekliler için hangi adımlar atılacak 7 destek birden geliyor...

    Üzerinde çalışılan ve milyonlarca emeklinin gelirini arttıracak düzenlemeler hayata geçirildiğinde söz konusu desteklerden SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı mensubu tüm emekliler faydalanabilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow