hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    EPDK'dan deprem illeri kararı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    EPDK, OHAL kapsamında bazı doğalgaz tüketicilerinin sayaç okuma işlemlerini durdurdu. Belirlenen illerdeki uygulama ile bu süredeki toplam doğalgaz tüketimine ilişkin fatura bedeli, 2023 yılı haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HANGİ İLLERDE SAYAÇ OKUMA İŞLEMİ DURDURULDU?

    EPDK, OHAL kapsamında bazı doğalgaz tüketicilerinin sayaç okuma işlemlerini durdurdu. Sayaç okuma işlemlerinin durdurulması, 31 Mayıs 2023'e kadar tüm doğal gaz konut aboneleri ile yıllık tüketimi 100 bin metreküp ve altında olan diğer tüm tüketicileri kapsıyor. Düzenleme Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinin tamamı ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçeleri için geçerli.

    Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremler nedeniyle OHAL kararı alınan veya afet bölgesi ilan edilen yerlerde faaliyet gösteren doğalgaz dağıtım şirketlerinin, deprem sonrası dağıtım faaliyetlerinin sürdürülmesini sağlamak amacıyla gerekli olan hizmetler hariç olmak üzere, ilgili mevzuattan kaynaklanan süreli yükümlülükleri OHAL süresince ertelenecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BORÇTAN KESİLEN GAZ TALEP EDİLİRSE YENİDEN VERİLECEK

    Bu süredeki toplam doğalgaz tüketimine esas fatura bedeli, 2023 yılı haziran ayı fatura döneminden itibaren gecikme zammı olmaksızın eşit taksitlerle 6 ayda tahsil edilecek. Borçtan dolayı doğalgazı kesilerek hizmeti durdurulmuş olan tüketicilere, talepte bulunulması halinde ödeme koşulu aranmaksızın yeniden doğalgaz verilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow