hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnaf ve sanatkarlara verilecek hibe desteğinde detaylar belli oldu

    Salgından olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlara yönelik hibe desteğine başvurularla ilgili beklenen açıklama geldi. Destekten faydalanmak isteyenler 25 Mayıs'tan itibaren 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden başvuru yapabilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    4,6 MİLYAR LİRALIK HİBENİN DETAYLARI

    "İki ayrı grupta 1 milyon 384 binden fazla esnafa 4 milyar 622 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak veriyoruz." Kabine toplantısında alınan esnafa hibe desteği kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sözlerle duyurmuştu. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi, başvuru süreci netleşti.

    SALGIN DESTEKLERİ RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

    Hibe desteği, tek seferde ödenmek üzere iki ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. Hibe desteği, Ticaret Bakanlığı bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak ve bakanlık tarafından hazırlanacak destek programı çerçevesinde doğrudan verilecek. Hibe desteğinden 17 Mayıs tarihi itibarıyla gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    BAŞVURULAR 25 MAYIS'TA BAŞLIYOR

    Kararın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Ticaret Bakanlığı’ndan da beklenen açıklama geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Twitter'dan hibe destek programına ilişkin uygulama esaslarını belirlediklerini duyurdu. Buna göre destek başvuruları 25 Mayıs 2021 tarihinden itibaren başlayacak. Destekten faydalanmak isteyenler başvurularını 1 ay boyunca e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow