hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Esnafın normalleşme talepleri ne? TESK Başkanı anlattı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kademeli normalleşme başladı. bazı esnaf 17 gün sonra kepenk açtı ama bazı işletmelerin kapıları 1 Haziran'a kadar müşterilerine kapalı. CNN TÜRK yayınına katılan Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, "Küçük işletmeler destek bekliyor" dedi. Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamadan umutlu olduklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KÜÇÜK İŞLETMELERE HİBE DESTEĞİ VERİLMELİ"

    TESK Başkanı Bendevi Palandöken, 17 Mayıs sonrasında kademeli normalleşmeye ilişkin yeni süreci değerlendirdi. Palandöken, şunları söyledi:

    Tahmin ediyorum ki en zor durumda olan esnaf ve zanaatkar, bu yeni genelgede de mağduriyetleri sınırlandırılmadı. Bir haksız uygulama var. Bugün taksiler, minibüsler, otobüsler, şehirlerarası otobüsler gerçekten yarım kapasite ile diyorlar. Ama hava yollarında böyle bir uygulama yok. İşte bu adaletsizlikten esnaf yakınıyor. Bir taraftan AVM'ler açılıyor. Bunların haksız rekabet olduğunu belirtmek istiyorum. Herkes bu pandemi ile mücadele edecek. O zaman biz de bu mücadelede yalnız kalmamalıyız. Esnaf lokantaları bu vaziyette müşteriye nasıl hizmet verecek? Herkesin yanında getir-götürden hizmet edecek çalışanı yok. Bu işyeri kiraları, elektrik, doğalgaz, SGK destekleri gibi primleri, hem kendimizin hem yanımızda çalışanların 1 TL kazanmadan nereden ödeyecek? Bugün 6. aya girdik. Bir an önce küçük işletmelere gerekli desteklerin hibe olarak verilmesi gerektiğine inanıyorum.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow