hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gözler 9 Mayıs'ta: Kamu işçisi ne istiyor?

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    700 bin kamu işçisinin gözü kulağı salı günü yapılacak toplantıya çevrildi. 2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü için taraflar bir kez daha masaya oturacak. İşçi kesimi sürecin seçim sonrasına sarkabileceğini de işaret ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    700 BİN İŞÇİNİN ZAM PAZARLIĞI İÇİN TOPLANTI OLACAK

    Yaklaşık 700 bin kamu işçisinin zam pazarlığında gözler 9 Mayıs'a çevrildi. Salı günü hükümet ile sendikalar bir kez daha toplantı yapacak.

    Kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü için süreç işliyor. Karayolları, demiryolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, kömür işletmeleri, üniversiteler ve hastanelerin de aralarında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarındaki 700 bin işçinin zam oranı bu süreçte belli olacak.

    İŞÇİ KESİMİ ZAM İÇİN SEÇİM SONRASINI DA İŞARET ETTİ

    2023 yılı kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü için taraflar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren o toplantıdan sonuç çıkmadı. İşçi kesimi sürecin seçim sonrasına sarkma ihtimalini işaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KAMU İŞÇİSİ NE İSTİYOR?

    Peki, tarafların masaya getirdiği rakamlar nasıl? İşçi kesimi 15 bin taban aylık, yüzde 45 zam ve yüzde 15 de refah payı talep ediyor. Hükümetin son teklifi ise 12 bin lira taban aylık ve yüzde 40 zamdı. Gözler salı günü gerçekleştirilecek yeni toplantıya çevrildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow