hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İnternet üzerinden alışveriş yapanlara yeni uyarı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    İnternet üzerinden alışveriş yapanlara yeni bir uyarı var. Buna göre alışverişi kredi kartından yapmak banka kartından daha güvenli. Peki neden? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er ve Kameraman Ümit Sertabipoğlu, TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu'na sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alışveriş yapması oldukça kolay ve konforlu. Ancak içerisinde birçok tehlikeyi de barındırıyor. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde bazen kullanıcılar dolandırıcılarla karşı karşıya kalıyor.

    İnternet üzerinden alışveriş yaptığınız takdirde banka kartları ve kredi kartlarında ödeme farklılıkları söz konusu. Dolandırıldığınız zaman banka kartlarından iade alamıyorsunuz. Eğer kredi kartlarından işlemi yaptıysanız iade almanız mümkün. Peki bu durum nasıl gerçekleşiyor? CNN TÜRK sorusunu yanıtlayan TÜKONFED Başkanı Aydın Ağaoğlu, "İnternet üzerinden alışverişler büyük revaçta ancak her gün mağduriyetlerle ilgili şikayetler geliyor. Banka kartıyla ödeme yaptığında sipariş ettiği ürün gelmez ve dolandırılırsa, bankaya müracaat ettiğinde sonuç alamıyor. Çünkü banka kartıyla yapılan ödeme hesaptaki paranın karşı tarafa aktarılması anında" dedi.

    İnternet üzerinden alışveriş yapanlara yeni uyarı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Banka kartından yapılan ödemeler, nakit ödeme gibi hesabınızdan direkt çekiliyor. Aydın Ağaoğlu, "Kredi kartıyla ödeme yapsınlar. Banka kartıyla yapılan ödeme anında karşı tarafın hesabına geçeceği için yapılacak bir şey yok. Bu sahtekarlar özellikle yurt dışına aktardıkları için paraları, giden paranın akıbetini tespit edip savcılıkların da sonuç alması genellikle mümkün olmayabiliyor. Oysa kredi kartıyla ödeme yaparlarsa o ödeme provizyona düşüyor. Ayrıca kredi kartıyla alışveriş yapmak için üye işyerleri teminat veriyorlar bankalara" diye konuştu.

    Aydın Ağaoğlu, internet üzerinden yapılan alışverişlerde sahte sitelere dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi. "Uygulamalarını cep telefonlarına indirirlerse her zaman güvenli alışveriş yapabilirler" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow