hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İstanbul'da tanzim satış noktalarına yoğun ilgi

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Tanzim satışlar başladı. İstanbul'da tüketici ucuza sebze aldı, satışın başladığı ilk gün ilgi yoğundu. Peki, İstanbul'da tanzim ürünler ne kadara satılıyor, pazarda fiyatlar ne durumda? CNN TÜRK muhabirleri Fulya Öztürk ve Cansel Kiraz'ın araştırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Günlerdir bekleniyordu, o gün geldi. İstanbul'un birçok noktasında ucuza sebze satışı başladı. İstanbul'da tanzim satışın başladığı ilk nokta Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi'ydi. Ürünler sabah saatlerinde kamyonetlerle geldi.

    Tanzim satış noktalarında son zamanlarda fiyatı en çok artan 7 sebze; patates, soğan, patlıcan, sivri biber, ıspanak, domates, salatalık satılıyor. Tanzim satış yerleriyse İstanbul'un 50 noktasında olacak. Mecidiyeköy, Avcılar, Kadıköy gibi birçok ilçenin meydanlarında her gün kurulacak.

    Ürünlerin kilogram fiyatları

    Domates: 3 TL
    Biber 6 TL
    Patlıcan 4,50 TL
    Salatalık 4 TL
    Ispanak 4 TL
    Soğan 2 TL
    Patates 2 TL

    Patates-soğan pazarda 5 TL

    Bağcılar'da bir semt pazarına giden CNN TÜRK Muhabiri Cansel Kiraz, pazarda geçtiğimiz haftaya göre sebze fiyatlarında bir düşüş olduğunu söyledi. Kiraz, "Patlıcan geçtiğimiz hafta 14 liraya satılıyordu, bu hafta 10 liradan satışa çıktı. Aynı şekilde domates 8 liradan satılıyordu, bu hafta 6 liradan satışa çıktı. Kabak 8, patates ve soğan da 5 liradan satılıyor" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow