hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İşte Çiftlik Bank'a benzer o 11 girişim

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin tıpkı 77 bin kişiyi 511 milyon TL dolandıran Çiftlik Bank gibi 11 girişimin daha olduğunu açıklamasının ardından gözler o 11 girişime çevrilmişti. Çiftlik Bank'a benzerliği ile dikkat çeken o 11 girişimin isimleri ortaya çıktı. Birçoğu internet sitesini kapatırken iki girişimin halen faal olarak hizmet verdiği tespit edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    77 bin kişiyi 511 milyon TL dolandırıp Uruguay'a kaçan Çiftlik Bank'ın sahibi Mehmet Aydın gündemdeki yerini korurken, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci bu tip yöntemlerle hareket eden başka internet sitesi ve sistemlerin olduğunu söylemişti. O, 11 girişimin isimleri belli oldu.

    Mehmet Aydın'ın ses kaydı ortaya çıktı

    Çiftlik Bank'a benzer 11 girişimin, Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık, Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık, Ukash İnternet Hizmetleri, SKP Teknoloji Sanal Market, Cashçiftlik, aden.İm, Elit Çiftlik, Çiftlikshop, Çiftlikmania, Bizim tavuklar ve Çılgın tavuklar" olduğu tespit edildi.

    Tespit edilen 11 girişimin birçoğunun siteyi kapattığını, bazılarının ise açık olmasına rağmen para yatırma işlemlerini ve yeni üyelikleri kabul etmediği ortaya çıktı. Yapılan araştırma sonucunda sadece BB Hayvancılık (Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık) isimli siteye ulaşılabiliyor. Ancak sitede nasıl bir sistem olduğu hakkında en ufak bir bilgi yer almazken, para yatırmak için hesap numaraları bulunuyor. Minimum para yatırma limiti ise 250 TL. Çılgın Tavuklar sitesi ise açık ancak şu an para yatırma işlemi yapılamıyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow