hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınların tercih ettiği iş kolu

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İnternet, bilişim; çağın en çok ilgi duyulan alanlarından. Ve kadınların da iş kolu olarak tercih ettikleri alanlardan biri bilişim sektörü. Türkiye de bilişim sektöründe kadın istihdam oranı yüzde 27. Bu oran AB ülkelerini geride bırakıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kadınların en çok istihdam ettiği alanlardan biri bilişim sektörü. Türkiye Bilişim Derneği verilerine göre; özellikle AB ülkelerine göre de bu alanda istihdam oldukça yüksek. Bilişim Derneği Üyesi Nurcan Sunay, "Türkiye genelinde kadın istihdamı yüzde 33. Bilişim sektöründe kadın istihdamı da yüzde 27. AB genelinde 8 milyon bilişim çalışanı var. Bu çalışanlar içinde sadece yüzde 20'si kadın. Türkiye olarak bunun önündeyiz. Bilişimle Girişimci Kadın Projesi'ni başlattık. Burada kadınların bilişimi kullanarak girişimci olmaları için onları teşvik ediyoruz ve eğitimler veriyoruz" dedi.

    Türkiye Bilişim Derneği de sektörde kadın istihdamını arttırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Amaç yüzde 27 olan kadın istihdam oranını yüzde 50'ye çıkarabilmek. Dernek, kadın çalışan sayısı arttıkça şirket başarısının da arttığı görüşünde. Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ceyda Süer, "İşletmelerin bu alanlardaki politikaları ve kadınları cesaretlendirmeleri çok önemli. Başarılı güzel örnekleri Türkiye Bilişim Derneği olarak alıyoruz ve bunu ülkenin işletmelerine rol model olarak yaymak üzere planlar yapıyoruz. Türkiye Bilişim Derneği olarak görüyoruz ki kadınlar işletmelerde yer aldıkça o işletmeler başarılı" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow