hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KDV için yeni vergi reformu paketi geliyor

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Katma Değer Vergisi yükünü hafifleten yeni vergi reformu Bakanlar Kurulu'na sunuldu. Açıklama, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'dan geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu sonrası ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, 'Mali yüklerin azaltılması ve piyasanın canlanması için reform paketi'ni anlattı.

    Bekir Bozdağ, "Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal, vergi konularında önemli değişiklikler içeren bir reform paketini Bakanlar Kurulumuza sunmuştur. Reform paketi özellikle mali yüklerin azaltılması ve piyasanın canlandırılması hususunda çok önemli değişiklikler içermektedir. Bunlardan bazılarını kısaca paylaşmak isterim. Mükelleflerin ileriye dönük dönemler için sonraki dönemden devreden KDV'sinin iadesine imkan sağlanıyor. 2018 yılı öncesi dönemlere ait iade edilmeyen KDV'nin iadesinin önü açılıyor. 3 ay içerisinde iade edilmeyen KDV'ye faiz ödemesi getiriliyor. Okul, hastane, yurt, huzurevi ve ibadethane yaptıran hayırseverlerin inşaat süresince imalat, mal alım ve hizmet alımı karşılığında ödedikleri paralardan ve bütün bu alım satımların tamamına KDV istisnası getiriliyor. İşletmelerin birbirlerine yapacakları borçlar üzerindeki KDV yükü düşürülüyor. İkinci el gayrimenkul ve taşıt ticaretindeki KDV matrahı daraltılıyor, vatandaşımızın lehine önemli değişiklikler getiriliyor. Ayrıca kat karşılığı inşaat yapan işletmelerin KDV matrahı da düşürülüyor. Bunlar bu olumlu iyileştirmelerden sadece bazıları. Tasarının içerisinde pek çok konuda vatandaşımıza müjde sayılacak önemli iyileştirmeler yapıldığını buradan ifade etmek isterim" açıklamasında bulundu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow