hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıdem tazminatında merak edilenler

    Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili son durum gelişmeleri gündemdeki yerini koruyor. EYT'de en çok merak edilen başlık da kıdem tazminatı. Peki EYT'lilerin alacaklarına dair püf noktalar neler? SGK Dernek Başkanı Emin Yılmaz anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İşte Emin Yılmaz'ın açıklamaları:

    Tavan rakamımız bizim 10 bin 8 lira. Asgari bürüt ücret üzerinden değerlendirilir. En yüksek kıdem tazminatı tavanımız da 19 bin 982 lira 83 kuruş. Bu da memur maaş katsayısı üzerinden hesaplanır.

    Ama kıdem tazminatına dahil olan ve olmayan bazı hususlar var. Dahil olanlar ikramiye, temettü, devamlı ödenen primler, kasa tazminatı, unvan ya da imza tazminatı, yemek yardımı, gıda yardımı, erzak yardımı, taşıt yardımı, yakacak, aile, konut, sosyal yardım niteliğinde ayakkabı ya da bunun bedeli yıllık izin harçlığı, çocuk yardımı, doğum, ölüm, askerlik, hastalık, doğal afet, iş arama yardımları, bir defalık verilen ikramiye ve seyahat primleri, bayram harçlığı ve vardiya ücreti.

    Kıdem tazminatında merak edilenler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir de dahil olmayan hususlar var. Onlarsa fazla çalışmak ücreti, hafta tatili ücreti, genel tatil ücreti, devamlılık göstermeyen primler.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow