hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kira bedeline kim karar veriyor?

    Konut kiralarındaki artış durdurak bilmeden devam ediyor. Peki, kiraların böyle yüksek olması neyden kaynaklanıyor? Bu süreçte ev sahibi ya da gayrimenkul danışmanları olayı fırsatçılığa çevirmiş olabilir mi? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konut kiraları son dönemde oldukça arttı. Kiralık ev arayanlar şikayetçi. Peki, artışın sebebi nedir? Gayrimenkul Uzmanı Sezgi Bilge, "Maalesef şu anda talebi karşılayacak kadar konut stokunun bulunmaması, hem satış fiyatların hem de kiralık fiyatlarına oldukça fazla etki gösterdi. Az olan şey değerlidir. Hem satışları hem kiralık fiyatlarına oldukça yansıdı bu. Alım yapmak isteyen müşteriler de alım yapamadığı için bu fiyat artışından dolayı kiralama yönüne gittiler. Bu da kiralık talebi daha da fazla artırdığı için fiyatlara oldukça fazla yansıdı" dedi.

    Satılık ve kiralık konutlar talebi karşılamıyor. Bu da fiyat artışına neden oluyor. Peki, bu durum Ev sahipleri ya da gayrimenkul danışmanlarınca fırsata çevriliyor mu? Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Avukat Mehmet Bülent Deniz, "Mal sahipleri konutlarına fiyat biçerken son derece uçuk rakamlarla bu fiyatları belirliyorlar. Veya kiraya verirken yarın öbür gün ne olur ne olmaz diye kira bedellerini gerçekten normalin çok üzerinde oluşturmaya gayret ediyorlar. Kira bedelleri ile ilgili saptamanın mal sahibi tarafından yapıldığı kadar, konutu kiralaması için verilen gayrimenkul danışmanının da bir miktar manipülatif yaklaşımlarının da etkili olduğunu görüyoruz" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow