hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kiracının yeni çilesi: Ara zam

    Ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar sürerken, bir de "ara zam" talebi şu sıralar gündemde. Peki, ev sahipleri tarafından evden çıkarılmak istenen ya da "ara zam" adı altında yıl bitmeden ek zamla karşı karşıya kalan kiracılar ne diyor? Haberimizde izleyelim...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dönemde emlak fiyatları aldı başını gitti. Buna bağlı olarak da kira artışlarında fahiş fiyatlar gündemde. Kiracıların yeni çilesi ise ara zam baskısı. Peki, kiracıların yeni bir dert olarak karşısına çıkan bu ara zam nedir? Kira sözleşmesi dolmadan yapılan bu zam yasal mı?

    Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, "Kiracı ve mal sahibi arasındaki ilişkilerde, mal sahiplerinin son 1 yıldır bir takım taleplerle kiracılarına artış taleplerinde bulunduğunu görüyoruz. Bizim hukukumuzda ara zam talebi diye bir düzenleme yoktur. Kiracının yasal anlamda sorumluluğu kira sözleşmesi bittiğinde ve tamamlandığında, o sürenin sonunda bir ay önceki tüfenin 12 aylık değişim oranını kira bedelini artırması yani uygulamasıdır. Kiracıya 3'üncü, 6'ncı ayda, 8'inci ayda 'Şu kadar arttır, enflasyon çok arttı veya bölgede kira bedelleri çok arttı, senin kiran çok aşağıda kaldı' gibi taleplerde bulunmak hukuken mümkün değildir" dedi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow