hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konutta KDV indirimi geliyor

    Konut KDV oranlarında yeni bir model gündemde.150 metrekareyi aşan konutlarda ikili KDV sistemi geliyor. İşte ayrıntılar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Konutta hem tüketiciyi hem sektörü yakından ilgilendiren yeni bir model devreye giriyor. Konutta KDV indirimi geliyor. Örneğin 1 milyon değerindeki 155 metrekare bir konutun eski sistemde KDV'si 180 bin iken, yeni sistemde bu rakam 83 bin 217 liraya kadar gerileyecek.

    Peki, bu yeni sistem nasıl işleyecek? Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan," Mevcut duruma göz attığımızda kentsel dönüşümde KDV oranının yüzde 1 olduğunu görüyoruz. 150 metrekare net alandan küçük olan konutlarda KDV oranı yüzde 8, 150 metrekare net alandan büyük olan konutlarda ise KDV oranı yüzde 18. Burada bir kademeli artış düzenlemesi bekleniyor. Kademeli artışa göre de 150 metrekareye kadar yüzde 8, 150 metrekareyi geçen metrekare için ise yüzde 18. Aslında eski mevcut sistemde geçen değil, tamamı için yüzde 18'ken, şimdiki düzenlemeye göre geçen sistemin metrekaresi sadece yüzde 18" dedi.

    Gayrimenkul Uzmanı Songül Toprak Özsan da "Yeni evliler için de çok motive edici bir durum. Dar gelirliler için de çok motive edici bir durum. Şimdi artık 150 metrekare sınırı yok" diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör temsilcileri, hesabın metrekareden bağımsız tamamının yüzde 8 olarak alınması görüşünde.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow