hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kredi kartında taksit kalkıyor mu? Uzman isim CNN TÜRK'e yanıtladı

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kredi kartlarına yönelik yeni bir düzenleme gelmesi gündemde. Milyonlarca kredi kartı kullanıcısı ise yeni düzenlemenin çerçevesini merak ediyor. Taksit sınırlaması da konuşulan konular arasında. Peki, masadaki formüller ne? Detaylar haberimizde...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KREDİ KARTI İÇİN NE ADIM ATILACAK?

    Taksiti kaldırma, asgari ödeme miktarının arttırılması, limit düşürme, enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartları için yeni bir düzenleme gelmesi gündemde. CNN TÜRK'e konuşan Ekonomist Prof. Dr. Murat Ferman, "Türkiye'de kredi kartı sayısının abartıldığına dair hiç bir veri yoktur. Gelinen bu normal dışı durum, yani enflasyon normalin üzerinde bir durumu ifade ettiği için sadece tüketiciler değil, ticari hayatta da farklı kullanımlar meydana gelmiştir. Haziran 2022 yılından beri bir asgari ödeme tutarında düzenleme yapılmadı. Son 4 aydır gösterge faizi artmasına karşın kredi kartı faizleri aynen bırakıldı" dedi.

    Kredi kartında taksit kalkıyor mu Uzman isim CNN TÜRKe yanıtladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    OLASI DÜZENLEMENİN ENFLASYONA ETKİSİ NE OLUR?

    Enflasyonla mücadele kapsamında kredi kartları için özellikle taksit sayılarına yönelik bir düzenleme yapılması bekleniyor. Düzenlemenin nasıl olacağı ve neleri kapsayacağı henüz netlik kazanmadı. Peki, olası düzenlemenin enflasyona etkisi ne olur? Prof. Dr. Murat Ferman, "Kredi kartını ücretliler, aktif çalışanlar ve emekliler kullanıyor. Sosyal profil bakımından bir sıkıntı doğabilir. Ücretliler orta gelir kesimi, anı zamanda orta direği temsil eden, toplumun mümtaz kesimini oluşturuyor. Bu kesimin korunması gerekir. Enflasyon sadece talep bacağını hırpalayarak ortadan kaldırılmaz. Arz ve talebe yönelik sıkılaştırma tedbirleri hakkaniyetli şekilde yürütülmelidir" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow