hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kripto para düzenlemesinde son durum

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kripto para için yasal düzenleme çalışmaları devam ediyor. AK Partili hukukçu milletvekilleri bir araya gelecek ve bugüne kadar yapılan toplantılarda temsilcilerin ortak taleplerini masaya yatıracak. Toplantının bir diğer önemli başlığı da Metaverse olacak. Duygu Ayaz Bayram'ın haberi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YASAL DÜZENLEME İÇİN TALEPLER MASAYA YATIRILACAK

    AK Partili hukukçu milletvekilleri, kripto varlıkları değerlendirecek. Meclis'te AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş başkanlığında gerçekleştirilecek toplantıda, 5 hukukçu vekilin katılması planlanıyor. Toplantıda bugüne kadar kripto para ile ilgili yapılan çalışmalar masaya yatırılacak.

    Kripto para ile ilgili Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz ay başlatılan çalışmada tarafları dinledi. Meclis'te gerçekleştirilen toplantılara pek çok kripto para uzmanı katılarak hazırlanacak yasal düzenleme için görüş bildirmişti. Eş zamanlı Hazine ve Maliye Bakanlığı ile burokratlar düzeyinde çalışmalar da devam ediyor. Meclis'te gerçekleştirilecek toplantıda bu kez hukukçu milletvekilleri yasal alt yapı için toplanacak. Ayrıca toplantıda uluslararası alanda kripto para ile ilgili yasal düzenlemeler de masada olacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    METAVERSE İLE İLGİLİ ÇALIŞMA DA YAPILACAK

    Düzenlemede olması düşünülen bir diğer konu da Metaverse. Son günlerde dünya haritası üzerinden satılan sanal arsalar Metaverse üzerinden alışverişlerle ilgili maddelerin de düzenlemede yer alması bekleniyor.

    Kripto para düzenlemesinde yatırımcının korunması, kara paranın önlenmesi, kripto para alım satımında denetimin güçlendirilmesi hedefleniyor. Belirli tutarın üzerindeki değerler için vergi alınmasıda çalışmada yeralan başlıklardan. Ayrıca şirketlere de sermaye şartı da getirilecek. Kripto para alım satım yapanların uyması gereken ilkelerinde de belirlenmesi hedefler arasında. Yasanın bu yasama yılı sona ermeden Meclis gündemine taşınması bekleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow