hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Maaş alamayan EYT'liye çift ikramiye

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Emeklilikte yaşa takılanlar yasası kapsamında emekliliğe hak kazanan yaklaşık 2 milyon kişiden bir bölümü maaşlarını almaya başladı. Hala aylığı bağlanmayanlar için de bu ay sonu çalışmaların tamamlanması bekleniyor. Buna göre maaşını alamayan EYT'liler çift ikramiye alacak. CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile Kameraman Emir Ünlü, konunun detaylarını Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'ya sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HAK KAYBI SÖZ KONUSU OLACAK MI?

    EYT yasası ile yaklaşık 2 milyon kişi emekli oldu. Şu ana kadar 1 milyon 100 bin kişi maaşını aldı. Ancak 600 bin kişi henüz maaşını alamadı. Peki herhangi bir hak kaybı olacak mı? İşte Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya'nın konuya dair açıklamaları:

    Herhangi bir hak kaybı söz konusu değil. İşlemlerden kaynaklı gecikmeler yaşanabiliyor. Bunu dert etmelerine ya da endişe etmelerine gerek yok. Hak ettiğiniz ay başından itibaren aylığınız başlar. Yani siz şubat ayında EYT kapsamında ya da normal şartlarda emekli olmayı hak etmişseniz, 1 Mart ile 31 Mart'ta da yapsanız sizin aylığınız 1 Nisan'dan itibaren işlemeye başlar.

    Maaş alamayan EYTliye çift ikramiye

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    HANGİ EYT'Lİ NE ZAMAN MAAŞ ALACAK?

    Örneğin "Mart ayının ortasında başvuru yaptım ama henüz aylığım bağlanmadı" diyenler, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kendilerine bir ret yazısı gelmediyse, bu vatandaşlarımız bilsinler ki mart ayı için, nisan ayı için Ramazan Bayramı ikramiyesi hesaplarına yatacak. Yatmadıysa henüz iki maaşları yatacak ve iki ikramiye ve 3 maaş almış olacak.

    Nisan ayı içerisinde başvuru yapan adaylarımız ise henüz maaşları yatmamış, ikramiyeleri yatmamışsa, kurum tarafından da bir ödeme yapmamışlarsa, herhangi bir ret de gelmemişse bilsinler ki Ramazan Bayramı ikramiyeleri, maaşları ve önümüzdeki ay Kurban Bayramı ikramiyesi ile birlikte iki ikramiye, iki maaş alacaklar.

    Mayıs ayında başvuru yapıp 1 Haziran'dan itibaren aylığı bağlananlar, Kurban Bayramı da haziranda olduğu için sadece Kurban Bayramı ikramiyesi ve bir maaş alacaklar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow