hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Milli füzelerden ihracat başarısı

    Geliştirdiği milli ürünlerle dünyada dikkat çeken Türk savunma sanayisi, Endonezya'da önemli bir ihracat başarısına imza attı. Milli balistik füze ve hava savunma sistemi için ihracat sözleşmesi imzalandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gücüne güç katan milli füzeler, ihracat başarısı da yakaladı. Milli balistik füze Khan, Endonezya'ya satıldı.

    Endonezya'nın başkenti Cakarta'da düzenlenen Indo Defence Expo 2022, Türk savunma şirketlerinin başarısına sahne oldu. Ardı ardına ihracat sözleşmeleri imzalandı. ROKETSAN tarafından geliştirilen Khan karadan, kara hedefleri için atılan balistik füze sistemi ve hava savunma sistemi için sözleşme imzalandı. Böylece Khan ilk kez ihraç edilmiş oldu.

    Khan füzesi, ROKETSAN tarafından üretilen Bora taktik balistik füze sisteminin ihracat versiyonu. 280 km menzile sahip olan füze, 2.5 ton ağırlığında. 10 metreden daha az vuruş hassasiyeti ile öne çıkıyor. Khan balistik füzesi, 8x8 taktik tekerlekli araç ve çok namlulu roketatar sistemi üzerinden atılıyor. Endonezya'ya ihraç edilen hava savunma sisteminin ise katmanlı hava savunma sistemi olduğu ifade ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adalardan oluşan ve çok büyük kıyı şeritlerine sahip olan Endonezya'nın savunma ve güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak için Türkiye bir süredir çalışmalar yürütüyor. Kaynaklar gelecek dönemde daha fazla ihracat anlaşmasının imzalanabileceğini ifade ediyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow