hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mobilya sektörü zorda: Sipariş süreleri uzadı | Video

    KAYNAKCNN TÜRK

    Koronavirüs salgını bir çok alanı olduğu gibi mobilya sektörünü de olumsuz etkiledi. Salgın ile birlikte üretim yavaşlayınca, siparişlerin teslim süreleri uzamaya başladı. Üretici taleplere yetişememekten, müşteri ise sipariş ettiği ürünün geç gelmesinden şikayetçi. CNN TÜRK Muhabiri Mücahit Topçu ve kameraman Caner Emre Kınacı'nın haberi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Üretim aksadı, teslimat süreleri uzadı. Mobilya sektörü salgın sebebiyle taleplere gecikmeli yanıt veriyor. 15-20 günde teslimatı yapılan ürünler için müşteriler aylarca bekleyebiliyor. 36 bin işletme ve 12 milyar dolarlık üretim hacmine sahip Türk mobilya sektörü, eleman eksikliği ve üretim merkezlerinde görülen kovid-19 vakaları nedeniyle yarı yarıya varan üretim kayıplarıyla karşı karşıya.

    Mobilya üretiminde kullanılan ham maddelerin ihracatı iç piyasayı da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle yeni evlenen çiftler ve evdeki mobilyasını değiştirmek isteyen vatandaşlar uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Üretim az, talep çok olunca siparişlerin teslim süresi en az 1 aya çıkmış durumda.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow